Lovisa 8G, vårt pepparkakshus

fullsizerender-1

Det gick bra att baka ihop våra delar förutom att visa delar blev lite för tjocka, men det gjorde inte så mycket. Kyrkan blev lite mer stadig då. Vi valde att göra de nedre långsidorna och sidorna 1 cm kortare när vi bakade eftersom vi tyckte att de blev något för långa. Vi gjorde en modell av kyrkan i papper och det var då vi såg att de var lite för långa.

Det gick väldigt bra att sätta ihop huset med det smälta sockret, men det var några delar som gick sönder lite. Vi lagade det med lite extra smält socker och då det bara var smådelar så var det lätt att laga. Vi satte även fast gelatinblad bakom fönsterna så det såg ut som glas innan vi satte ihop alla delar.

När vi dekorerade så lossnade ett gelatinblad, så vi fick sätta fast det med kristyr på utsidan istället för på insida. Vi täckte sedan sidorna med kristyr och det blev lite kladdigt men ändå bra.

Jag blev nöjd med dekorationen men det blev lite kladdigt på pepparkaksplattan som huset stod på. Vi hade ingen tid till att lösa det men vi tyckte inte att det gjorde så mycket.

img_0148

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *